"They always say time changes things, but you actually have to change them yourself."

Bedrijfscoaching 

Het is voor organisaties noodzakelijk om op effectieve wijze op de constante veranderingen in de maatschappij in te kunnen spelen. Flexibiliteit en slagkracht bij medewerkers is hierbij van groot belang. 

Leren en ontwikkelen blijven essentieel, evenals het tonen van leiderschap en visie

Mensen Trainen & Coachen  ondersteunt zowel individuen als  bedrijven bij dit proces

Persoonlijke coaching of bedrijfscoaching?

Zoek je begeleiding bij loopbaanvragen, heb je behoefte aan personal coaching of is er behoefte aan coaching on the job? Mensen Trainen & Coachen biedt onafhankelijke, inspirerende ondersteuning. Je wordt gestimuleerd in je persoonlijke ontwikkeling. Vanuit zelfinzicht leer je omgaan met de vraag welk gedrag in welke situatie het meest effectief is om je doelen te bereiken. De coachingstrajecten zijn altijd flexibel qua aanpak en afgestemd op jouw situatie, waarbij ik als coach vooral een vragende en (positief) kritische rol heb en je op momenten dat dat nodig is een spiegel voorhoudt.

Plan een gratis oriëntatiegesprek

Personal coaching

Bij personal coaching draait het om het bereiken van concrete en haalbare doelen. Je leert je kwaliteiten beter kennen en – niet onbelangrijk – te waarderen en bewust te gebruiken. En je krijgt handvatten om beter om te gaan met je valkuilen en  (negatieve) emoties. Ik gebruik daarvoor diverse methodieken die ik altijd afstem op jouw situatie, maar reflectie is daarbij altijd een belangrijk onderdeel. Mogelijke onderwerpen voor een coachingstraject zijn:

  •           Omgaan met emoties en conflicten
  •                 Balans tussen zakelijk en privé           
  •            Het benutten van je talenten  en           kwaliteiten
  •                         Effectieve communicatie  
  •                                    Mindfulness

 

LoopbaanCoaching

Je hebt werk, maar je merkt steeds meer dat je uitkijkt naar het weekend, dat je weinig of geen energie meer krijgt van datgene wat je doet, dat het je zelfs steeds meer energie kost, dat je niet het gevoel hebt dat je werkelijk een nuttige bijdrage levert. En dat je jezelf steeds vaker afvraagt, of dit nu wel de baan is die je gelukkig maakt.


Als je ook maar iets van het bovenstaande herkent dan is het tijd om eens kritisch te kijken naar wat je dan wel wilt, wat voor werk jou wel energie geeft en wat er wel bij jou past. Misschien kun je dit zelf, maar mocht je merken dat je er zelf niet uitkomt dan kan loopbaancoaching je helpen. 

Ik begeleid mensen al jaren in dit proces. Het is niet zo dat je aan het eind van het traject precies weet hoe het bedrijf heet waarbij je zou moeten solliciteren (een enkele keer is dit trouwens wel het geval), maar door het maken  van een loopbaanplan, waarbij ik je zeer specifieke vragen stel, heb je wel duidelijkheid over wat voor soort bedrijf bij je past, wat je drijfveren en kwaliteiten zijn, wat voor bijdrage jij wilt leveren en wat voor werk jou energie geeft.

Coaching on the job

Bij dit coachingstracject loop ik mee in de dagelijkse praktijk. Zit ik bij gesprekken, vergaderingen, en andere bijeenkomsten en ben ik als het ware een ‘fly on the wall’. Aan het eind van de dag krijg je feedback op mogelijke blokkades, gedrag en stijl van communiceren. We kijken daarbij zowel naar effectieve als minder effectieve handelingen. Mogelijke doelen bij coaching on the job zijn inzicht krijgen in:

  • Samenwerking met collega’s
  • Communicatie met anderen
  • De persoonlijke blokkades